Romana Engleza Maghiara
 
                 
 


Ce rost are sa vorbim despre Holocaust?

 

Oliver Lustig s-a născut la 4 noiembrie 1926, în comuna Şoimeni, la 26 de kilometri de Cluj. La 3 mai 1944 a fost arestat, împreună cu familia, de jandarmii horthyşti, şi dus în ghetoul din Cluj. În 4 iunie 1944 a pornit către lagărul Birkenau - Auschwitz, unde a ajuns cinci zile mai târziu. În 1945, după ce a fost eliberat de armata americană, s-a întors la Cluj, unde şi-a dat bacalaureatul în acelaşi an, apoi a făcut studii de economie politică la Universitatea "Babes-Bolyai". A intrat în armată în anul 1949 şi a lucrat în presa militară până la trecerea în rezervă 1986. Este ca general-maior în rezervă. Din 1965 este doctor în istoria doctrinelor economice. A publicat 12 cărţi pe tema Holocaustului, unele traduse în germană, maghiară, italiană, portugheză, engleză.

               
                 
 
 
 
   
               
                 
   

Elly Gross este un Supravietuitor, un martor la cele mai mari tragedii din istorie. Prin razboi, revolutie, si reconstructie, a trecut printr-o viata plina de povesti.

Misiunea ei a devenit Amintire. Sperand ca viitoarele generatii nu vor uita niciodata cele intamplate, si-a devotat viata si timpul povestind intamplarile din viata.

Eforturile ei s-au manifestat intr-o serie de carti.

               
                 
         
             
                 
     
               
                 
         
               
                 
     
                 
             
                 
 
 
© Copyright 2005, JAHF, 515 Huguenot Ave, Staten Island, NY 10312 info@jahf.org